vineri, 21 noiembrie 2014

Vă rog ... un pas în spate!

Motto
“De ce sunt la referendum pentru DEMITERE - parafrazându-l pe Ion Creangă în Amintiri din copilărie ... "am fost şi eu un boţ cu ochi, o bucata de humă însufleţită, care nici frumos până la douăzeci de ani, nici cuminte până la treizeci şi nici bogat până la patruzeci nu m-am făcut." Dar şi spoliat, minţit, furat pe faţă, luat în derâdere şi desconsiderat de Băsescu şi PD(minus)L-işti aşa ca anul acesta şi în ultimii ani, de când sunt, niciodată n-am fost!

Asta era starea mea postată pe Facebook în data de 9 iulie 2012.
Mi-ar plăcea să spun ca astăzi PD(minus)L este istorie. Din păcate nu o pot face. Aproape toți cei care mi-au oripilat bunul simț, în acea perioadă, astăzi se ascund sub poalele noului PNL. Dacă n-ar sta la vedere ar mai fi cum ar mai fi, dar nu, ei se zbat să iasă la suprafață și să acapareze din nou totul.
Spre norocul nostru, dar și al lor, în campanie au fost cvasi-inexistenți, așa ca noul nostru președinte, dl. Klaus Iohannis, a fost perceput mai mult ca un independent și nu un politician.
(ne)Stimați ex-pd(minus)l-iști, vă rog să aveți decența de a face un pas în spate. Nu ne considerați proști și uituci. Iar dacă voi ați uitat cine sunteți vă aduc aminte.
Sunteți progeniturile lui Ion Iliescu și Petre Roman, conduși ani de zile de lacrimogenul Băsescu, în spatele căruia v-ați încolonat și pe ceafă ne-ați călcat.
Sunteți primi traseiști ai țării, rezultați din divorțul părinților voștri spirituali. Și la nivel european ați virat de la stânga la dreapta, de la Internaționala Socialistă către Partidul Popular European.
Sunteți cei ce ați încercat, pentru a doua oară după 1992, destructurarea Partidului Național Liberal. Nu, nu am uitat cum “Dragă Stolo” a fragmentat PNL-ul și a creat PLD-ul, care ulterior s-a încorporat în al vostru PD, pentru a vă legitima “L”-ul din coadă. Motiv pentru care, cel putin pentru mine, rămâneți pd(minus)l-iști.
Sunteți cei care ați sprijinit progenitura agramată să acceadă în parlamentul european. Și pentru asta ați fraudat alegerile. Să nu spuneți că nu, că vă aduc aminte de Preutești ... 515 votanți și 743 de buletine de vot în urnă.
Sunteți cei care v-ați bătut joc de legea educației.
Sunteți cei care ați distrus total credibilitatea parlamentului. Vă amintiți cum Roberta Anastase a fraudat votul pe legea pensiilor și nu numai?
Sunteți cei care ați inventat și legitimat crearea partidelor parlamentare nelegitimate prin vot! UNPR!
Sunteți cei care, dacă veți prelua frâiele în Partidul Național Liberal, veți împlini visul lui Ion Iliescu, un vis vechi de aproape 25 de ani, de a dispare de pe scena politică partidele istorice. Pentru că da ... nimeni nu uită că voi ați fost cei care ... ați săpat adânc la râdâcinile Partidului Național Tărănesc – Creștin și Democrat.
Sunteți cei care l-ați sprijinit pe cel care astăzi, la ceremonia de validare a președintelui ales, a avut tupeul să declare că “uneori este nevoie să forțezi la limtă constituția”. Da, asta a afirmat marinarul, cel în jurul căruia ați fâcut scut.
Sunteți cei care ... .

De aceea, vă rog ... faceți un pas în spate!

Eddy Anghel


3 comentarii:

 1. Draga Eddy, si eu cred ca e important sa nu uitam si sa e aducem aminte. Cum spunea un cugetator pentru care cu ceva timp in urma aveam ceva consideratie (inainte sa inceapa sa linga in fund conducatorii pentru pozitii si bani) "memoria scurta e (tot) o forma de prostie".
  Pe de alta parte si dorinta de un punct de sprijin si optimismul ca pana la urma trebuie ca lucrurile drepte sa triumfe, sunt de inteles si e normala tendinta naturala de a ne crea sperante dupa ceea ce ne dorim si apoi sa credem in ele cu optimism, fara sa vrem sa vedem indicii care altfel ar sugera ca poate lucrurile nu sunt chiar asa si ne imbatam cu apa rece...
  Ca sa revin, dupa introducerea de mai sus, iti amintesc ca cel care a aranjat sau cel putin care a acceptat sa fie fatada ascunderii PDL-istilor in PNL, cu tot gustul amar pe care l-a lasat asta celor care sperau ceva de la (fostul) PNL, a fost tocmai numitul Klaus in care lumea spera acum, si cu (pana atunci aparent normalul) Antonescu, caruia s-ar zice ca nici nu ia-u prea iesit sperantele personale probabil. Deci totusi, si eu as vrea sa sper, dar nu ma las sa uit ca Iohannis ramane actor principal in disimularea PDL-ului in PNL, care mi s-a parut o mare porcarie. Asta facand el, Iohannis, acum doar cateva luni, totusi, ce sperante as putea avea ca e el cine stie ce pleasca pentru noi. Din pacate nu cred in teza sub care se ascund astia din politica ca poti sa te manjesti cu kktul cel mai puturos ca sa obti pozitia pe care o vrei ca dupa aia sa poti "sa faci bine pentru tara"...Eu cred ca daca te manjesti, ramai manjit....deci dl Klaus pentru mine o sa puta a PDL tot timpul de acum incolo...cu parere de rau pentru cei care "want to believe"....ca agent Mulder...:))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să-nțeleg că, sub adăpostul anonimatului, îl susții pe Tăriceanu? Sau cumva pe pretenarul lui de motoare VVP? (a nu se citi volkswagen passat) =))

   Eddy

   Ștergere